Klaas Noordstra
           fotografie
gewone mensen, bijzondere foto's
Nieuws fotos
Herst Genemuiden 2013
Mooie kleuren aan de bomen

Volop herfst vandaag, het waait lekker, dus de bomen verliezen hun bladeren nu in rap tempo. Het weggetje naast de ijsbaan is elk jaar in de herfst weer prachtig om te zien. Mooie kleuren, die vandaag nog eens versterkt werden door een lekker zonnetje.

 

Biestemerk in Genemuiden
Ouderwets gezellig met de kermis op het Havenplein

Elk jaar op de derde dinsdag van oktober is er Biestemerk in Genemuiden. Beesten worden er al jaren niet meer verhandelt, maar verder werkelijk van alles op de jaarmarkt die word gehouden op en rond het Havenplein. Al bijna een week vóór de biestemarkt draaien de zweefmolen, de botsauto's de kindermolen en de andere kermis-attracties volop.

Zaterdagmiddag vóór de biestemerk alvast wat foto's geschoten van kermisgangers die er zichtbaar plezier in hebben, ondanks het wat miezerige weer.

Avondfotografie op het water
Zwartemeer prachtig kleurrijk decor

Helder weer, en weinig of geen wind. Dat zijn de omstandigheden die je nodig hebt voor het maken van mooie beelden met avondrood. De biezen, het water en een enkele langsvarende boot maken het beeld compleet. De foto's zo uit de camera zijn al heel aardig, maar de nabewerking doet de rest. Vooral het aanzetten van de kleuren maakt de foto nét even mooier.

Hasselt gezien vanaf het water
Kleine fotoserie gemaakt vanaf het Zwartewater

Regelmatig varen we met ons bootje langs het prachtige stadje Hasselt. Gelegen aan het Zwartewater, met de brug, de molen en mooie huisjes en de kerken. Afgelopen week de camera mee, en een aantal foto's gemaakt. Het weer zorgde voor een mooie strakke blauwe lucht. De meeste foto's heb ik bijgesneden tot een panoramaformaat.

Bikerbabes in Genemuiden
Snelle meiden op snelle motoren

Ontstaan om contact te leggen met andere motor rijdende vrouwen, is vijf jaar geleden een motor-forum speciaal voor vrouwen op internet ingericht. Vandaag vierden de dames bij MC Genemuiden het vijfjarig bestaan met een onder andere een mooie toertocht en een barbeque. Het feestje duurt het hele weekend.

Heerlijke muziek en een gezellige sfeer
Dweildag in Hasselt gefotografeerd voor de Stadskoerier

Maar liefst zeven dweilorkesten waren er te zien in Hasselt. Naast de uitgebreide braderie waren er ook tal van aktiviteiten voor kinderen. Op verschillende plekken in Hasselt speelden wisselend de dweilorkesten hun repertoire. Beoordeeld door een onopvallende deskundige juri werd aan het eind van de dag het winnende orkest bekend gemaakt.

Mooie opbrengst Forelvissen bij de 2e kolk
2500 euro voor Vrienden van de meente

Voor de Stadskoerier heb ik foto's gemaakt van het forelvissen georganiseerd door Keet de Kolk. De opbrengst kwam ten goede aan stichting Vrienden van de meente. Een groot aantal vissers maakte van de gelegenheid gebruik. Voor 10 euro kon je een dagdeel vissen, en voor 15 euro de hele dag. Afgelopen week is de cheque ter waarde van 2500 euro overhandigd.

Eikoerei 2013
Streektaalfestival in Genemuiden

Verhalen, gedichten, maar ook veel muziek. Alles in de eigen streektaal. In Genemuiden organiseerde de SCEG het streektaalfestival in het weekend van 25 mei. Wegens het slechte weer moesten een aantal optredens helaas naar binnen. In het tapijtmuseum, de Oudheidskamer, de Meente en d'Overtoom waren optredens van verschillende artiesten. Alles in het dialect uit deze streek.

Het was helaas niet mogelijk om alles met camera bij te benen, maar van een deel van de optredens heb ik voor de Stadskoerier een aantal foto's gemaakt. De serie is hier te zien.