zondag 21 september 2014 Algemeen nieuws:

Juust te water

zaterdag 20-09-2014

Juust speelt in de haven van Genemuiden

Enkele korte fragmenten van het fantastische concert van Juust 20 sept 2014

Gaellemuun - Ter afsluiting van Eikoerei 2014 was er vanavond een fantastisch concert in de binnenhaven van Genemuiden. Leuster Urk opende de avond, waarna Juust een deel van hun repertoire ten gehore bracht. De avond is afgesloten door Henkjan de Groot uit Groningen.Streektaal festival Eikoerei

zaterdag 20-09-2014

Dag vol met muziek, cabaret, verhalen en meer in Gaellemuun!


Cabaret in het plat op de gedempte Heve
foto: Klaas Noordstra

Gaellemuun - Eikoerei 2014 werd rond één uur geopend door burgemeester Bilder bij 't Olde Staduus. Er werd een speciaal geschreven gaellemunigers liedje gezongen, en er werd gedanst door MixMove.

De hele middag was er vanalles te bekijken en te doen rond de haven, maar ook op de Heve, en bij het Blokhuis. Alles in het teken van de streektaal. Voor de voorstellingen was veel belangstelling. Ook de boottocht zat elke keer vol. Ridder Dolf had veel succes met zijn act rond het Blokhuis.

Nieuwe plaatsnaam voor Genemuiden?

zaterdag 20-09-2014

Borden "Genemunchen" bij de plaatsnaamborden


Genemunchen nieuwe plaatsnaam voor Gaellemuun
foto: Klaas

Genemuiden - In de dikke mist vanmorgen heeft iemand ongezien nieuwe plaatsnaamborden langs de weg geplaatst. Bij de borden "Genemuiden" staat nu ook "Genemunchen". Even zoeken op Facebook leert dat waarschijnlijk de organisatie van het gelijknamige evenement er achter zit. Kijk voor meer informatie in de agenda.

kiekn wat aa'j zaegn

vrijdag 19-09-2014

'Veralderierd' gekozen tot mooiste gaellemuniger woord.


Jannie Bakker maakt de gekozen woorden bekend
foto: Klaas Noordstra

Hervormd centrum - Vrijdagavond de start van Eikoerei. In het Hervormd centrum organiseerde de Taelkrink een avond vol Gaellemunigers dialect.

Het gehele college van b en w was aanwezig. De goed gevulde zaal genoot van de gaellemuniger liedjes. Daarna vertelde Riek vd Wulp een prachtig verhaal, gevolgd door een zaalkwis over gaellemuniger woorden en uitdrukkingen uit haar verhaal. Ook kwamen er gedichten in het dialect aan bod.

Nieuw Zeeland bezoekt Genemuiden

vrijdag 19-09-2014

Een bijzondere ontmoeting aan de haven.


Vijentachtig jarige Nieuw Zeelander op bezoek.
foto: Klaas Noordstra

Gaellemuun - Aan de haven trof ik vanmiddag een wat oudere man. Hij vertelde dat hij uit Nieuw Zeeland kwam, en op bezoek ging bij vrienden uit Genemuiden. De naam Berend, en motor-rijden liet al snel een lampje branden wie die vriend was. De in Nederland geboren Nieuw-Zeelander vertelde dat hij op z'n 22e was ge-emigreerd. Nog altijd reed hij graag motor, en dat overal ter wereld.

Zaterdag 20 september: Steprace Kamperzeedijk

vrijdag 19-09-2014

Om tien uur starten de eerste wedstrijden voor de jeugd


Steprace aan de kamperzeedijk
foto: Klaas Noordstra

Kamperzeedijk - Morgen zaterdag 20 september is er aan de Kamperzeedijk voor de 36e keer een steprace. 'sMorgens wedstrijden voor de jeugd, 'smiddags voor volwassenen. Kijk voor meer informatie op de website van het stepteam Kamperzeedijk: http://stepteamkamperzeedijk.nl

Sappersdag op de Pieperhoeve

vrijdag 19-09-2014

Open dag met verkoop van vruchtensap voor Oekraïne


Fotocollage Pieperhoeve
foto: Joke Veldman-Grievink

Gaellemuun - Op de Pieperhoeve van vandaag "Sapperdag" tbv de Oekraïne. Erg leuk om te zien hoe appels en peren tot sap wederkeren.  De vruchtensap was te koop in 5 liter pakken met een kraantje er aan. super handig en erg lekker.. De opbrengst gaat naar het oorlogsgebied in Oost Oekraïne.

Drijvend podium in de binnenhaven

vrijdag 19-09-2014

Beens Groep lost pontons aan de kade


Pontons vormen een drijvend podium
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Vanmiddag is er een drijvend podium geplaatst in de binnenhaven van Genemuiden. De Beens Groep kwam met een flinke vrachtwagen, en loste 4 pontons. Deze zijn als podium aan de drijvende steiger bevestigd.